fbpx

Weinig geklust maar een hoop veranderingen

Afgelopen week was een beetje een vreemde week. Op donderdag 1 september begonnen de scholen weer in Frankrijk – la Rentrée – en dat betekende dat we nog wel schoolspullen moesten kopen. Op vakantie in Frankrijk is het je vast al eens opgevallen: moeders die met lange lijsten in de supermarkt een kar vol met schoolspullen laden. Hier geeft iedere docent op wat je precies nodig heb in een jaar : formaat schrift, soort lijntjes en zelfs het aantal pagina’s maar ook dingen als een passer, rekenmachine etc. En denk maar niet dat je mag aankomen met een schrift dat net even anders is. Franse scholen zijn nou eenmaal net even strenger en het gaat hier nog echt zoals de leraar vindt dat het moet gaan. Wij vinden dat eigenlijk wel heel prettig, iedereen weet precies waar hij aan toe is en wat er van je verwacht wordt.

Rentrée

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken : we moesten afgelopen week dus schoolspullen kopen en Yvanka en Marvin moesten weer naar school. Dit jaar is wel een bijzonder jaar want ze  hebben beide besloten om intern te gaan op school. Ze gaan beide naar het Lycée Agricole. Marvin zit in zijn examenjaar en wil graag zijn school daar afmaken, volgend jaar gaat hij dan weer hier naar school. Yvanka zit op dezelfde school, maar op de paardenafdeling. Deze school staat goed aangeschreven en ze heeft behoorlijk wat testen moeten afleggen om binnen te komen dus ze moet nog 2 jaar. Uiteindelijk vonden wij het veel spannender dan zij : met hun koffertje in de hand gingen ze erg blij naar school en kwamen vrijdagavond nog veel enthousiaster terug.

Tijdens hun afwezigheid zijn we snel weer aan de klus gegaan. We werken nu op de eerste etage en maken dus 5 chambres d’hôtes. We hebben als eerste de badkamers gezet en in de familiekamers komt een extra kamer voor de kinderen. Daar waar we vooral veel nieuwe spullen hebben gebruikt op de tweede verdieping, in onze eigen slaapkamers, kiezen we er bewust voor om dat nu niet te doen. Het was dus passen en meten en zo hebben we oude deuren die eerst boven zaten in de nieuwe kamers geplaatst. Dat ging eigenlijk erg voorspoedig en er is zelfs al iets van resultaat te zien.

Familiekamer
Ondertussen zijn we alweer wat verder, maar hier staan de eerste twee deuren in de familiekamer. Links komt een badkamer en recht een kamer met twee éénpersoonsbedden.
Een van de tweepersoonskamers waar een badkamer in de kamer bijkomt.

Toen Marvin en Yvanka weer thuis waren in het weekend hebben we het een beetje rustig aan gedaan. We hadden een raam besteld en deze hebben we in de badkamer geplaatst zodat we het tegelwerk helemaal afkunnen maken. Het raam plaatsen was nog niet zo makkelijk door het formaat en het gewicht : 2 meter hoog en 1 meter breed. Het was even passen en meten om langs de douche en de wasbak bij het raamkozijn te komen maar het raam zit erin. In het hele huis zitten zo’n 30 ramen die allemaal toch wel aan vervanging toe zijn dus langzamerhand zullen we deze allemaal gaan vervangen.

Het eerste nieuwe raam op de tweede verdieping!

Op maandag had Amber ook haar Rentrée op school en zaten wij – José en Kelly – de hele dag zo ongeveer in de auto. We hadden beloofd om Marvin en Yvanka naar school te brengen en daarna moesten we ook nog naar de bouwmarkt om balken te halen. Ondertussen krijgen we daar al een heel onthaal en vragen ze zich allemaal af hoe het met onze verbouwing gaat. Tja, alleen maar vrouwen die zoveel spullen halen iedere keer, dat valt wel op! Na het bouwmarkt avontuur moesten we weer snel naar huis om de aanhangwagen terug te brengen en konden we weer omdraaien om naar de boekhouder te gaan. Nou, het was me het dagje wel: we hadden in totaal 10 uur in de auto gezeten!

Dinsdag hadden we eindelijk tijd om weer eens keihard aan de klus te gaan (daarom is ons blogje ook iets verlaat…). We hebben de muurconstructies afgemaakt en Amber is begonnen met het neerleggen van de waterleiding en de afvoer in de badkamers. We zouden graag open willen eind oktober/ begin november dus we moeten nu toch echt wel even keihard aan de bak.

Dat is dus ook wat we deze week gaan doen! Morgen komt eindelijk de energieleverancier EDF een nieuwe elektriciteitsmeter aanleggen. We kijken er nu al naar uit dat we weer gewoon elektra hebben maar daarover meer volgende week. Deze week helaas niet zoveel foto’s, dat maken we volgende week weer goed.

One thought on “Weinig geklust maar een hoop veranderingen

  • 13 september 2016 at 17:40
    Permalink

    Jeetje wat veranderd het snel en wordt het mooi. Elke week zit ik weer te wachten op de nieuwe blog. Het mooie is dat we ook hebben gezien hoe het was jullie maken er een mooi kasteeltje van. Kan haast niet wachten tot volgend jaar.

    Reply

Laat een reactie achter