fbpx

U kunt nu reserveren !

Als allereerste willen wij iedereen een gelukkig 2017 wensen!

2016 was voor ons een bewogen jaar. De eerste paar maanden waren we heel hard opzoek naar een nieuwe uitdaging. We hebben ongelofelijk veel projecten gezien en hebben ook meerdere keren een bod gedaan. Helaas grepen we steeds net naast. We begonnen al een klein beetje wanhopig te worden. We hadden het domaine in januari al gezien maar de makelaar wilde het ons niet laten zien. Na een tijd goed zeuren en bluffen, konden we het rond april eindelijk bekijken. In mei tekende we het voorlopig koopcontract en hebben we ons verschrikkelijk gehaast om de koop begin juli rond te krijgen! Het was een race tegen de klok.

Die race tegen de klok, ja daar zitten we nog steeds in. De verbouwing heeft helaas een flinke vertraging opgelopen maar we zien nu eindelijk het licht aan het einde van de tunnel.

2017 zal dan voor ons ook het jaar zijn dat we de deuren openen van Domaine des Lilas !

Vanaf vandaag staat onze spliksplinternieuwe website online! We zullen de website de komende tijd aanvullen met foto’s en teksten maar het allerleukste is natuurlijk dat er kan worden gereserveerd!

We gaan natuurlijk nog lekker door met verbouwen: eerst maken we de chambres d’hôtes af de komende weken en daarna gaan we buiten aan de slag. We moeten nog een sanitair gebouw maken voor de camping en natuurlijk een kinderboerderij en speeltuin (wat dacht je van een gave kabelbaan?)!

Wij hopen natuurlijk dat Domaine des Lilas een groot succes zal worden aankomend jaar!


Natuurlijk ook een beetje blog over de afgelopen kerstvakantie! We hadden hele wilde plannen voor de kerstvakantie maar uiteindelijk zijn we thuis gebleven om flink door te gaan met de verbouwing. Weer even alle krachten bundelen.

Zelf mocht ik natuurlijk weer aan de elektra. Mama en Yvanka hebben vooral plafonnetjes geschilderd en gemaakt. Bijna overal zitten de plafonds er nu in: in de salon, in de chambres d’hôtes en in de gang op de 2e verdieping. Team Amber en Marvin gingen vooral aan het aansluiten van de kachels en de andere water gerelateerde activiteiten. Amber probeert op haar manier ook een steentje bij te dragen. Dat gaat ongeveer zo: Amber commandeert en Marvin produceert.

Toen alle kachels waren aangesloten kon het gasbedrijf komen om de boel aan te sluiten. Nou, we zijn weer eens de familiepechvogel. Er bleek een gaslek te zijn toen de gasleverancier voor een controle kwam. We hebben nog nooit zo gebaald! Na een heleboel gezeur kwam de loodgieter het lek repareren de volgende ochtend en kon de gasleverancier weer terugkomen voor de keuring. De gasinstallatie werd goedgekeurd! Hoera! Eindelijk verwarming! Het was zo koud in huis en we keken echt uit naar goedkeuring.

Maar toen kwam het slechte nieuws: ze kwamen helemaal de geiser niet aansluiten deze week, dat zou pas 2 januari worden gedaan… Helaas waren we daar niet van op de hoogte gesteld want ons was gezegd zodra het gasbedrijf is geweest komen we gelijk de boel in werking stellen.

Natuurlijk waren de afgelopen dagen gelijk ook de koudste van de afgelopen tijd. Zelf ons schattige watervalletje was bevroren! Het was heel koud tijdens het verbouwen (situatie : handschoenen aan en rookwolkjes uit je mond). Ag, wat zal ik zeggen? Dan waarderen we straks nog meer de centrale verwarming?

Het lastige aan het hele verhaal is wel dat we niet verder kunnen nu met schilderen en behangen. Daar is het gewoon te koud voor. We wachten dus met veel spanning tot morgen.

Yvanka heeft de afgelopen vakantie ook weer lekker met de pony’s gewerkt. Dasella en Dorina zijn zadelmak geworden. Zeg nou eerlijk, dit is toch mega schattig?

Lieve allemaal, bedankt voor het lezen van ons blog deze week! Ik hoop dat jullie allemaal fijne kerstdagen hebben gehad en dat 2017 veel voorspoed zal brengen. En vergeet natuurlijk niet onze website te bekijken! 

Laat een reactie achter